Press

Please contact us via info@mrmarvis.com 

PERSBERICHT

Nieuw shorts merk verovert in hoog tempo de Nederlandse markt

 MR MARVIS TILT DE KORTE BROEK NAAR EEN NEXT LEVEL

 Amsterdam, 26 mei 2016 – MR MARVIS, een nieuw Amsterdams merk dat zich uitsluitend richt op korte broeken voor mannen, is geboren. Na meer dan een jaar van research en productontwikkeling brengt MR MARVIS shorts op de markt met een ultieme pasvorm en tijdloze look. Anders dan bestaande merken, verandert MR MARVIS de fit en look nooit. Slow fashion noemen ze dit: als iets perfect is, waarom zou je het dan aanpassen. Na een succesvolle crowdfunding campagne, wordt nu de Nederlandse markt snel veroverd en ontvangen de jonge ondernemers bestellingen vanuit Curaçao tot Hong Kong.

 Hoe het begon

Steven Vrendenbarg (34) kwam er na een lange zoektocht achter dat de perfecte korte broek gewoonweg niet bestond. Tijd om samen met designer Aafke Tuin (36) en studievriend David Sipkens (32) het heft in eigen hand te nemen en een shorts merk te beginnen. Het doel: een korte broek die er én goed uitziet, én fantastisch zit én altijd verkrijgbaar is.

 De productontwikkeling van MR MARVIS shorts ging niet over één nacht ijs. Meer dan een jaar lang stortte het drietal zich op het onderzoeken van de ultieme fit, het testen van stoffen, en het zoeken naar een naaiatelier in Portugal met het juiste vakmanschap om de shorts met de hand te kunnen produceren. “We zijn bij de ontwikkeling van onze shorts begonnen bij de klant. Tijdens de ontwikkelingsfase zijn we door vele passessies gegaan en hebben tientallen prototypes en samples de revue gepasseerd met als resultaat MR MARVIS’ visie op de perfecte korte broek”, aldus Steven.

Slow fashion versus fast fashion

Het drietal ergerde zich aan de fast fashion manier van kleding maken, waarbij veel wordt ingegeven op kwaliteit en waarbij jouw favoriete korte broek een seizoen later niet meer verkrijgbaar blijkt. Daarom ligt bij MR MARVIS de focus op een tijdloos, stijlvol en kwalitatief product en niet op het inhaken op het snel veranderende modebeeld. Als eerste shorts merk belooft MR MARVIS zijn klanten dan ook de zorgvuldig ontwikkelde fit en look niet meer te veranderen, zodat ze nooit meer hoeven te zoeken naar de perfecte korte broek.

 MR MARVIS shorts zijn uitsluitend online verkrijgbaar. Bij MR MARVIS wordt niet bespaard op materialen, stoffen en fabricage. Dit resulteert in een hoge productieprijs. Om de shorts tegen een acceptabele prijs te kunnen aanbieden, slaan zij de retail over en leveren alleen direct aan de klant.

Alle shorts een eigen naam en persoonlijkheid

Van hoge kwaliteit katoen en elastiek in de broekband tot aan een hidden pocket voor je telefoon; aan alles is gedacht. Opvallend is dat alle – op dit moment ruim twintig – shorts een eigen kleur, naam en persoonlijkheid hebben. Zo heb je de witte Wimbledons: When hitting an ace is the only option. En de groene Lawns: The Lawns will ensure you are always on the side of the fence where the grass is greener.

Dit jaar zijn de pijlen gericht op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Vanaf volgend jaar volgt de rest van Europa, alhoewel er tot op heden ook al shorts zijn besteld vanuit Curaçao, New YorkLonden, Cyprus, Kaapstad, Dubai, Singapore en Hong Kong.